Bliv handelselev i AO

Hos os får du hænderne fulde. Og det er helt med vilje. For vi tager din læring alvorligt og vil gøre alt for at give dig den praktiske erfaring og teoretiske viden, der skal til, for at du kan udfolde dit talent hos os.

Læs mere
top

Annonce

Online Åbent Hus på MSK!

På Maskinmesterskolen København får du en kvalitetsuddannelse, der åbner døre til et væld af stillinger – til lands, til vands og på ledelsesgangen. Ses vi den 21. april?

Annonce

Bliv salgstrainee i Bygma

Bliv en af landets dygtigste til salg og rådgivning på B2B-markedet

Ansøgningsfristen er udløbet

Elever til Bygningsstyrelsen


Elever med speciale i økonomi eller offentlig administration til Danmarks største offentlige ejendomsvirksomhed

Har du lyst til at få praktisk erfaring og viden inden for økonomi eller offentlig administration, og vil du gerne prøve at arbejde i en moderne statslig virksomhed, hvor der er fokus på den faglige såvel som den personlige udvikling? Så har vi elevpladsen til dig!

Bygningsstyrelsen søger én kontorelev med speciale i offentlig administration og én kontorelev med speciale i økonomi til en toårig kontoruddannelse med start den 1. september 2021.

Som elev i Bygningsstyrelsen får du indblik i den finansielle og administrative del af Danmarks største offentlige bygge- og ejendomsvirksomhed. I Bygningsstyrelsen har vi i alt fem elever, hvoraf fire af dem, ligesom dig, ønsker at opbygge viden indenfor enten økonomi eller offentlig administration. Eleverne er gode til at bruge hinanden, hvor de både trækker på hinandens faglige viden om hverdagens arbejdsopgaver og har skabt et socialt fællesskab. Der bliver blandt andet arrangeret månedlige elevfrokoster samt udflugter, der giver indblik i Bygningsstyrelsens mangeartede arbejdsopgaver. Som elev kan du desuden få mulighed for at komme med din respektive afdeling på opgaver ud af huset.

Samtidig er Trafikstyrelsen ved at etablere et elevnetværk med alle elever fra de arbejdspladser, der holder til på Kalvebod Brygge. Dette vil give dig og de andre elever mulighed for at skabe relationer, dele erfaringer og blive klogere på jeres eget og hinandens fag samt kompetencer på tværs af styrelserne.

I Bygningsstyrelsen sørger vi for at tilrettelægge et godt introduktionsprogram og udarbejder en individuel praktikplan til dig. For at sikre dig den bedst mulige opstart, vil der desuden stå en kompetent elevansvarlig klar, der sørger for, at du får den rette oplæring, således at du senere kan arbejde selvstændigt. I takt med at du bliver fortrolig med arbejdsopgaverne, vil vi tilbyde dig mere ansvar med en bred vifte af forskellige og spændende opgaver.

Hvem er du?

Det er ikke afgørende, om du kommer direkte fra dit skoleforløb eller har et par års erfaring.

Vi lægger i stedet vægt på, at du har bestået HG, HHX, EUX eller EUS gerne med et tilfredsstillende resultat, har flair og interesse for tal og IT, samt at du er fortrolig med Excel og har et godt kendskab til Office-pakken generelt.

Som person er du opsøgende, målrettet og frisk på at kaste dig ud i nye udfordringer. Vi søger en elev, som evner at arbejde selvstændigt, men også kan indgå i teams og aktivt benytte de mange forskellige arbejdsområder, som vores aktivitetsbaserede indretning indeholder.

Vi lægger desuden vægt på, at du: kan kombinere teori og praksis har gåpåmod og lyst til både personlig og faglig udvikling kan tage ansvar for egne opgaver og læring

Elev i offentlig administration

Som elev inden for offentlig administration får du mulighed for at stifte bekendtskab med mange forskellige arbejdsopgaver, da elevforløbet er opbygget på tværs af centrene Center for Udlejning, HR, Center for Økonomi og IT samt Center for Byggeri.

Eftersom en del af dine arbejdsopgaver indebærer kontakt med vores kunder, vil det være en fordel, hvis du er udadvendt og serviceminded af natur.

Som elev hos os kommer du primært til at arbejde med statslig ejendomsadministration, regnskab og databehandling.

Dine arbejdsopgaver bliver blandt andet:

 • Fakturabehandling, kontroller og varemodtagelse 
 • Fakturabehandling, kontroller og varemodtagelse 
 • Kontrol af data samt indtastning i styrelsens IT system Atrium 
 • Engangsopkrævninger til statens kunder på baggrund af lejeregulering 
 • Nettoprisindeksregulering, skatter og afgifter i forbindelse med potentielle stigninger i leje eller regulering
 • Årlig kontrol af forbrugs- og driftsregnskaber 
 • Afstemninger, rykkerprocedurer og fakturafordeling i Center for Økonomi 
 • Personaleadministration og sekretæropgaver i HR

Elev i økonomi

Som økonomielev bliver du ansat i Center for Økonomi og IT. Dette giver dig mulighed for at specialisere dig inden for det finansielle område. Gennem elevforløbet kommer du primært til at arbejde med statslige regnskaber og budgetter, men du får også en generel viden om Finansloven og styrelsens vision. Du vil have løbende dialog med Statens Administration, som varetager bogføring og betaling af fakturaer for størstedelen af de statslige institutioner.

Dine arbejdsopgaver bliver blandt andet:

 • Fakturafordeling og administration af de ca. 35.000 fakturaer vi modtager årligt 
 • Bidrage til udarbejdelse af løbende fakturastatistikker til ledelsen 
 • RejsUd kontrol og administration 
 • Økonomistyring i form af løbende regnskabsmæssige kontroller samt løbende omposteringer af udgifter og indtægter 
 • Rykke for tilgodehavender hos vores leverandører og manglende betaling af husleje hos statens kunder 
 • Likviditetsstyring herunder placering af indkommende indbetalinger samt afstemning af bankkonti

Du vil ligeledes skulle arbejde med programmer som Navision Stat, Indfak og Office-pakken, hvorfor erfaring med disse programmer vil være en fordel.

Hvem er vi?

Bygningsstyrelsen er den største ejendomsvirksomhed og bygherre for staten og universiteterne. Vi har ansvar for at levere attraktive og veldrevne arbejdspladser, så vores kunder – universiteterne, politiet, domstolene og centraladministrationen – kan koncentrere sig om kerneopgaverne. Vi løfter vores opgave i en stærk bygherrefunktion gennem nybyggeri og moderniseringer, ved at udleje statens ejendomme og ved at videreformidle private lejemål til de statslige institutioner. Derudover leverer vi serviceydelser som reception, kantine og rengøring med videre til en del af de statslige institutioner.

I Bygningsstyrelsen har vi en aktivitetsbaseret kontorindretning. Det betyder, at vores kontormiljø er indrettet i arbejdsområder, der understøtter de arbejdsopgaver, du løser i løbet af din arbejdsdag. Du vil have en hjemmezone, hvor dine kollegaer i centeret primært er. Vi har valgt den aktivitetsbaserede indretning, fordi vi i Bygningsstyrelsen ønsker at styrke vores samarbejde og vidensdeling samt understøtte et godt arbejdsmiljø med høj trivsel. Dette vil give dig lejlighed til at få et større indblik i styrelsens varierende arbejde. Derudover vil det give dig en god mulighed for at opbygge relationer til kollegaer med forskellige baggrunde, hvilket særligt kan bidrage til din videre udvikling – både karrieremæssigt og personligt.

Løn og ansættelse

Løn og ansættelsesvilkår sker i henhold til OAO-fællesoverenskomsten og organisationsaftalen mellem staten og HK. Bygningsstyrelsen er en styrelse under Transportministeriet, og dit ansættelsesområde vil derfor være ministeriet med de til enhver tid tilhørende styrelser. Dit arbejdssted vil være Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V.

Ansøgning og kontakt

Vil du vide mere om stillingen som elev i offentlig administration, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Per Hartmann Frandsen på tlf. 41 70 11 50. Ønsker du at vide mere om stillingen som elev i Center for Økonomi og IT, kan du kontakte kontorchef Sören Mason på tlf. 41 70 10 31. Har du spørgsmål til elevforløbet generelt, er du velkommen til at kontakte elevadministrator Sofie Fogtdal på tlf. 41 70 14 20.

Passer profilen på dig, hører vi meget gerne fra dig. Send os din ansøgning, CV og eksamenspapirer senest den 4. april 2021. Du søger stillingen via 'Ansøg nu' knappen nedenfor. Her skal du også angive, om du søger elevpladsen til offentlig administration eller økonomi. Når du har sendt ansøgningen, vil du modtage en kvittering om, at vi har modtaget din ansøgning. Vi håber at kunne afholde samtaler på vores kontor i uge 14 og 15 2021 med forventet tiltrædelse den 1. september 2021. Du skal dog være indstillet på, at samtalerne eventuelt gennemføres som videosamtale på grund af den aktuelle sundhedssituation i Danmark.

Venligst henvis til elevportalen.dk ved ansøgning


Sted

Bygningsstyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

Praktisk

Ansøgningsfrist: 4. april 2021
Tiltrædelse: 1. september 2021

Information om elevforløbet

Elevadministrator Sofie Fogtdal
Tlf. 41701420.

Om Bygningsstyrelsen

Bygningsstyrelsen er statens største ejendomsvirksomhed og bygherre. Vi leverer arbejdspladser til statslige institutioner og fysiske rammer til universiteter. Mangfoldighed er et aktiv, som vi bruger i vores hverdag for at løse vores opgaver. Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, etnicitet eller religion til at søge.

Mere fra Bygningsstyrelsen 

Kom tættere på virksomheden


Vi ser frem til at modtage din ansøgning!

  Gem til senere

Bliv kontorelev i Glostrup Kommune

Kunne du tænke dig en uddannelse inden for offentlig administration?

Bliv indkøbselev i Novenco

Brænder du for, at give kunder, leverandører og kollegaer en god service?

Bliv elev i Danmarks fedeste sportskæde

Hvis du har sport på hjernen, så er det nu du skal blive elev hos os!

Frode Laursen søger elever

Grib chancen og bliv elev indenfor flere områder hos Frode Laursen

Louis Nielsen søger salgselever med ambitioner!

Du bliver en del af en butik hvor teamwork og succes er nøgleord. Du får branchens bedste uddannelse med et meget højt personligt og fagligt niveau...

Læs mere

Schou søger Visual Merchandiser elev

Har du kreative evner og vil du gerne arbejde med dekoration og varepræsentationer? Så har du nu chancen for at blive en del af Schou.

Læs mere

Se hvad der venter.. 

Tilmeld dig vores 'Få besked' service og vær blandt de første, der får besked når fantastiske virksomheder åbner op for ansøgninger til deres trainee- og elevuddannelser.

Læs mere

Banner annonce titel A

Lorem Ipsum has been the industrys standard dummy text ever since the 1500s.

Læs mere

Banner annonce titel B

Lorem Ipsum has been the industrys standard dummy text ever since the 1500s.

Læs mere

Banner annonce titel C

Lorem Ipsum has been the industrys standard dummy text ever since the 1500s.

Læs mere