Som kontorelev hos os vil du opnå en stor forståelse for arbejdet i en politisk styret organisation, du vil møde alsidige fagområder, og du vil arbejde sammen med kolleger med forskellige uddannelsesmæssige baggrunde. Du vil i løbet af uddannelsen blive oplært i flere jobfunktioner, og du vil få tildelt egne opgaver, som løses i tæt samarbejde med dine kolleger. Din arbejdsdag vil ofte indeholde en god blanding af nye udfordringer og mere rutineprægede opgaver.
Som en del af din uddannelse vil du blandt andet komme til at arbejde med:
I Erhvervsministeriet har vi flere års erfaring med at uddanne kontorelever, og du vil få en alsidig uddannelse med speciale i offentlig administration. Vi sørger for et godt introduktionsforløb og udarbejder en individuel praktikplan til dig. Du vil samtidigt få tilknyttet oplæringsansvarlige kolleger, som vil støtte dig igennem hele dit elevforløb.
Du ønsker en uddannelse med høj faglighed, kvalitet og en karriere med gode udviklingsmuligheder.
Derudover forventer vi, at:
Erhvervsministeriets (EM) koncern består af departementet, 7 styrelser og 8 virksomheder. Departementet varetager den overordnede ledelse og styring af ministeriet og har det overordnede ansvar for ministeriets policyudvikling, ministerbetjening og koncernstyring.
Du vil blive ansat i It- & Service i departementets Koncerncenter, hvor du vil blive en del af departementets team af direktionssekretærer. Vi er 6 medarbejdere i teamet inkl. en teamleder, som er personaleleder for teamet. Vi har fokus på at skabe en velfungerende arbejdsplads - i teamet - såvel som i resten af departementet, og vi har en uformel og humoristisk omgangstone. Vi har en velfungerende personaleforening, fitnessfaciliteter, kantine, massageordning og flere både tværgående og interne sociale arrangementer.
Uddannelsen er 2-årig, men du skal opfylde overgangskravene til kontoruddannelsen med specialet Offentlig administration. Dette kan enten ske via et grundforløb (HG2, HGV, HG Turbo, HGS), påbegyndt før den 1. august 2015 eller en EUX. Har du en studentereksamen (HF, STX, HTX, HHX), og har du ikke HGS fra tidligere, skal din studentereksamen suppleres med EUS (et 5- eller 10-ugers kompetencegivende forløb for studenter).
Alle elever over 25 år skal medsende en realkompetencevurdering. Denne afgør om uddannelsen evt. vil blive forkortet (mindre end 2 år)
Er du i tvivl om du opfylder adgangskrav, kan du kontakte din lokale handelsskole for vejledning.
Du vil blive ansat efter overenskomsten mellem HK Stat og Finansministeriet
Så send os en ansøgning sammen med et CV via linket eller på https://em.dk/job-og-karriere/ledige-stillinger/, hvori du bl.a. beskriver din motivation for at søge elevstillingen samt dine faglige og personlige styrker set i forhold til jobannoncen senest 3.april 2022. Vi bruger personanalyse, logiktest og case i forbindelse med rekrutteringen.
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til Mette Sloth Hedegaard på telefon 91 39 94 04. Du kan også læse Sannes fortælling om, hvordan det er at være elev i Erhvervsministeriets departement.
Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.
Vi glæder os til at høre fra dig.
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K
Ansøgningsfrist: 3. april 2022
Tiltrædelse: Hurtigst muligt
Mette Sloth Hedegaard
tlf.: 91 39 94 04
I Erhvervsministeriet ønsker vi at skabe gode og konkurrencedygtige rammebetingelser, så dansk erhvervsliv også i fremtiden er i stand til at skabe solid vækst og velstand. Vi vil medvirke til at gøre det attraktivt at investere og udvikle virksomhed i Danmark. På en bred vifte af ressortområder - fra boligfinansiering og forbrugerforhold til life science og digitalisering af erhvervslivet samt rammevilkår for finansielle virksomheder - er vi med fra de første diskussioner om nye initiativer og lovforslag til udviklingen og eksekveringen af dem.
Vi er 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for. Og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve og vi lægger vægt på faglig nysgerrighed, som skal gøre os i stand til at have blik for fremtidige forretningsmodeller. Samtidig er det en central kernekompetence hos os at have en forståelse for de muligheder den digitale udvikling i og uden for ministeriet åbner for.