FREJA baner vejen! Vil du med på holdet?

Bliv speditørelev hos FREJA og få branchens bedste og dygtigste kolleger samt en hverdag med højt til loftet og masser af ansvar.

ANNONCE

ANNONCE

ANNONCE

ANNONCE

ANNONCE

ANNONCE

Ansøgningsfristen er udløbet

LUFTHAVNSOPERATØR LÆRLINGE

LUFTHAVNSOPERATØR LÆRLINGE TIL SAS GROUND HANDLING DENMARK A/S

Til Skandinaviens førende Ground Handling virksomhed - SAS Ground Handling Denmark A/S søger vi Lufthavnsoperatør Lærlinge.

SAS Ground Handling Denmark A/S (SGH DK) kan tilbyde dig en uddannelse fuld af udfordringer, afveksling og udvikling i et spændende og internationalt miljø. Du vil opleve et godt og uformelt arbejdsmiljø hvor kollegialt sammenhold er i højsædet. Som Lufthavnsoperatør Lærling er det en del af uddannelsen, at du bliver Loading Supervisor, Formand i Bagagehallen, skal udføre ”pushback” af fly samt får en generel viden om flyhåndtering.

Uddannelsen som Lufthavnsoperatør Lærling tager 2½ år med start den 1. november 2023. Hovedparten af tiden vil du være beskæftiget hos SGH DK i Københavns Lufthavn.

I løbet af uddannelsen er der en række skoleperioder, som finder sted på Technical Education Copenhagen (TEC) i Hvidovre samt SGH DKs egen skole.

SGH DK opererer i Københavns Lufthavn og har ca. 1300 medarbejdere ansat.

Lufthavnsoperatør Lærlinge uddannelsen lægger hovedvægt på servicering og handling af fly og indeholder følgende:

 • Lastning og losning af fly
 • Betjening af forskellige standard- og specialkøretøjer
 • Handling og sortering af bagage, fragt og post
 • Afsendelses- og sikkerhedscheck af fly

Uddannelsen

Under din uddannelse lærer du at laste og losse et fly, og læse og følge de instruktioner og procedurer, der skal overholdes. Dette foregår både på engelsk og på dansk. Du vil blive instrueret i at betjene en række forskellige standard- og specialkøretøjer, blandt andet traktorer, lastebånd og enhedslastere. Du vil under din uddannelse også arbejde med handling og sortering af bagage, fragt og post i vores bagagehal og fragtområdet, så du har indsigt i de arbejdsområder, der tilsammen udgør handling og servicering på Airside i Lufthavnen. Du vil lære generel flyhåndtering, hvordan man afsender og sikkerhedschecker et fly, dette kaldes også ”push-back” af fly.

Uddannelsen afsluttes med, at du uddannes til Loading Supervisor og Formand i Bagagehallen, hvor du sikrer og er ansvarlig for at flyet lastes i henhold til gældende regler, eller har det koordinerende ansvar for afvikling af produktionen i Bagagehallen.

I løbet af skoleperioderne tager du en lang række kurser og praktiske prøver, som kvalificerer dig til at bestride indholdet i praktikperioderne bl.a. lærer du om LEAN, human factor, rampmanship og derudover vil du gennemgå en række fag inden for flyhåndtering.

For at komme i betragtning til uddannelsen, som SAS Lufthavnsoperatør Lærling, stilles følgende krav:

 • Bestået folkeskolens afgangseksamen eller tilsvarende/højere
 • Bestået et af følgende grundforløb: Lager- og terminaluddannelsen eller lufthavnsuddannelsen
 • Ansøgere med en bestået HHX, STX , HTX eller HF uddannelse, vil blive foretrukket. En gymnasial uddannelse vil tillige give mulighed for afkortning af det obligatoriske grundforløb, på baggrund af en kompetencevurdering
 • Eventuel håndværksmæssig baggrund
 • Gyldigt kørekort B til bil (ikke automatgear)
 • Engelsk på 9. klasse niveau
 • Kendskab til office-pakken
 • Beherske generel IT på bruger niveau
 • God fysik

Din baggrund

Som person trives du med heftig aktivitet og tidspres under en flyafgang eller i vores bagagehal, hvor du skal sikre at alle procedurer og processer overholdes. Dette er i forhold til sikkerhed og punktlighed for både kunder og fly. Du skal være god til at samarbejde med mange forskellige kollegaer, og være med til at skabe en teamånd, hvor alle hjælper alle og derved skabe en god stemning, og et godt arbejdsmiljø. Du skal kunne lide at dine arbejdsopgaver er forskellige, og hurtigt kunne omstille dig til at udføre andre opgaver, i andre arbejdsområder. Det er også vigtigt, at være god til at kommunikere tydeligt både i skrift og tale med dine kollegaer og ledere, på en ordentlig og korrekt måde. Det er en del af uddannelsen, at du uddannes til at være Loading Supervisor og Formand i Bagagehallen, og det er derfor vigtigt, at du trives med at tage et ansvar og initiativ. Vi har konstant fokus på vores kunder, og at vi lever op til de krav de stiller. Vi arbejder med LEAN, og for hele tiden at forbedre vores arbejdsgange, sætter vi pris på, at du engagerer dig, og kommer med forslag og ideer til nye arbejdsrutiner og andre forbedringer i forhold til processer og procedurer.

Som person er du:

 • Troværdig og ansvarsbevidst
 • Social og positiv
 • Aktiv og initiativrig
 • God til at samarbejde
 • God til at følge procedurer

Endvidere forventer vi, at du lever op til SAS’ medarbejdermodel:

 • Led dig selv
 • Vær en holdspiller
 • Forbedre SAS/SGH

Forudsætning for din ansættelse

Til ansøgningen skal du vedhæfte kopi af afgangs- og eksamensbeviser, evt. bevis for grundforløbet eller anden uddannelse, CV, kørekort samt et vellignende foto.

Det er en forudsætning for din ansættelse i SAS Ground Handling Denmark A/S, at du kan leve op til forskellige myndighedskrav som blandt andet:

 • Fremvisning af straffeattest
 • Godkendelse til ID-kort til Lufthavnen, da det er et krav for at færdes i lufthavnen
 • Godkendelse af CV i forbindelse med baggrundscheck
 • Godkendes af politiet til erhvervsmæssig transport af våben og ammunition

Derudover er det et krav, i forbindelse med ansættelse, at kunne bestå en alkohol- og rusmiddeltest.

Interview: vil finde sted løbende, og ansøger skal være villig til at gennemgå en personprofiltest.

Spørgsmål og svar

Hvor mange Lærlinge optager I?

Vi forventer at ansætte 10 Lufthavnsoperatør Lærlinge pr. 1.november 2023.

Får jeg løn under uddannelsen?

Ja, du er aflønnet under hele uddannelsesperioden.

Pt. udgør lønnen pr. måned:

1. år kr. 16.294,00
2. år kr. 17.382,00
3. år kr. 18.467,00

Hvilke arbejdstider kan jeg forvente?

Arbejdstiden er skiftende og indebærer både morgen- og aftenvagter, som typisk vil ligge i tidsrummet fra kl. 04.30-24.00 alle dage.

Hvilket tøj skal jeg have på, når jeg arbejder?

Du vil få udleveret arbejdstøj.

Hvor skal jeg gå i skole?

Pt. ligger skoleforløbene på Technical Education Copenhagen (TEC) i Hvidovre.

Kan jeg søge, selvom jeg ikke har kørekort?

Ja, men du skal have erhvervet dit kørekort ved start på uddannelsen, da kørekort er en forudsætning for at blive ansat. Det er en fordel at du har en del køreerfaring. (ikke automatgear).

Kan jeg søge selv om jeg endnu ikke har gennemført grundforløbet?

Ja, men du skal have gennemført et af de adgangsgivende grundforløb, inden du starter. Du er velkommen til at sende en ansøgning, du skal blot skrive, at du er optaget på grundforløbet (husk at vedlægge dokumentation fra skolen).

Såfremt du har en gymnasial uddannelse vil det tillige give mulighed for afkortning af det obligatoriske grundforløb, på baggrund af en kompetencevurdering.

Du er velkommen til at kontakte følgende personer med eventuelle spørgsmål mellem 09.00-12.00 på hverdage:

Kursusansvarlig Brian Billing på telefon: 32 32 59 50 eller mail brian.billing@sas.dk

Manager Ruben Garcia på telefon: 32 32 24 65 eller mail ruben.garcia@sas.dk

HR, Gitte Højlund Gryckdal på telefon: tel:32 32 59 10 eller mail hrsghdk@sas.dk

Venligst henvis til elevportalen.dk ved ansøgning


Sted

SAS Ground Handling Denmark A/S
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Datoer

Ansøgningsfrist: Hurtigst muligt
Tiltrædelse: 1. november 2023

Kontakt

Kursusansvarlig, Brian Billing
(+45) 32 32 59 50
brian.billing@sas.dk

Manager, Ruben Garcia
(+45) 32 32 24 65
ruben.garcia@sas.dk

HR, Gitte Højlund Gryckdal
(+45) 32 32 59 10
hrsghdk@sas.dkFind vej

.

SAS, Skandinaviens førende flyselskab med knudepunkter i København, Oslo og Stockholm, flyver til destinationer i Europa, USA og Asien. Inspireret af vores skandinaviske arv og værdier baseret på bæredygtighed, stræber vi i SAS efter at være førende inden for bæredygtig luftfart globalt. Vi vil reducere vores samlede CO2-udledning med 25 procent inden 2025 ved at anvende mere bæredygtigt flybrændstof samt vores moderne flåde med brændstofeffektive fly. Ud over flyvninger tilbyder SAS ground handling services, teknisk vedligeholdelse og luftfragt. SAS er en af grundlæggerne af Star Alliance™ og tilbyder sammen med vores partnere et stort antal destinationer over hele verden.

() På lager
  Gem til senere

 ANNONCE

Følg ELEVPORTALEN.DK

RSS FeedPersondatapolitikHandelsbetingelser

© 2024 IKKE AKTIVERET LICENS — Designed by DAN®