Forskningsområdet ”populations-genetik” ved Institut for Akvatiske Ressourcer, DTU (DTU Aqua) søger en laborantpraktikant.
Gruppen arbejder primært med genetisk forskning inden for fisk, der er genstand for erhvervs og/eller rekreativt (lyst) fiskeri, og hvordan den viden kan bruges i forbindelse med rådgivning af blandt andet Miljø- og Fødevareministeriet samt EU til at sikre en langsigtet, bæredygtig ressource-udnyttelse.
Populations-genetik gruppen i Silkeborg består af fem fastansatte videnskabelige medarbejdere (en professor, to seniorforskere og to forskere), tre laboranter og et varierende antal kandidat og Ph.d. studerende samt postdocs (i øjeblikket 3 Ph.d. studerende og 2 postdocs).
DTU Aquas lokalitet i Silkeborg huser ud over populationsgenetik gruppen Sektion for Ferskvandsfiskeri og økologi. Stedet har cirka 45 medarbejdere, hvoraf det tekniske personale udgøres af tre laboranter og seks biologassistenter.
Stillingen indeholder DNA analyse på alle niveauer:
Ud over DNA fra nutidige prøver arbejdes der med historiske prøver samt miljø-DNA (e-DNA).
Laboratoriet råder over udstyr til PCR/QPCR analyse, SNP/mikrosatellit genotypning og forskellige former for DNA sekventering (Sanger og NGS).
Vi søger en praktikant med interesse for DNA analyse og gerne med relevant erfaring fra kurser på laborantskolen.
Vi forventer at du er engageret, nysgerrig og med gåpåmod i forhold til at lære en masse nyt.
Du vil skulle arbejde i et internationalt miljø, så det er vigtigt at du er i stand til at kommunikere på engelsk.
Vi tilbyder et spændende og afvekslende praktik ophold i en dynamisk forskningsgruppe, med mange spændende faglige udfordringer. Åbenhed, samarbejde og holdånd på tværs af alder, uddannelse og stilling er en vigtig forudsætning for den daglige trivsel på vores arbejdsplads.
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til OAO-S-fællesoverenskomsten og organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK/Stat) indgået med Finansministeriet.
Ansættelsessted er DTU Aquas lokalitet i Silkeborg. Starttidspunktet er 1. februar 2024.
Vi skal modtage din online ansøgning senest den fredag d. 10. november 2023. Klik på "Ansøg nu"-knappen, og du udfyld ansøgningsformularen samt vedhæft motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.
For yderligere information omkring praktikpladsen kontakt professor Einar Eg Nielsen (een@aqua.dtu.dk; tlf. 40 21 02 31) eller laboratoriefuldmægtig Dorte Meldrup (dm@aqua.dtu.dk; tlf. 27 62 54 04).
Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.
Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.
DTU Aqua gennemfører forskning, rådgivning og uddannelse inden for bæredygtig udnyttelse af levende ressourcer i hav og ferskvand, akvatiske organismers biologi og økosystemers udvikling samt integrationen i økosystembaseret forvaltning. Instituttet dækker et bredt felt af naturvidenskabelige og tekniske kompetencer og har et omfattende samarbejde med andre danske og udenlandske forskningsinstitutioner. DTU Aqua har ca. 250 ansatte, hvoraf omkring en tredjedel er videnskabelige medarbejdere. Instituttet har arbejdspladser i Charlottenlund, Hirtshals, Mors og Silkeborg samt på havforskningsskibet DANA.
DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. 10.000 studerende uddanner sig her til fremtiden, og 5.700 medarbejdere har hver dag fokus på uddannelse, forskning, myndighedsrådgivning og innovation, som bidrager til øget vækst og velfærd. DTU stiller krav og giver muligheder uanset hvor i organisationen, man arbejder. Vi står for høj faglighed, kollegial respekt og ansvarlig handlefrihed.
Venligst henvis til elevportalen.dk ved ansøgning
Sted
Danmarks Tekniske Universitet
Silkeborg
Datoer
Ansøgningsfrist: 10. november 2023
Tiltrædelse: 1. februar 2024
Kontakt
Einar Eg Nielsen
(+45)40 21 02 31
een@aqua.dtu.dk
Find vej
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.500 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.