Ansøgningsfristen er udløbet

Laborantpraktikant med interesse for mikrobiologi og mad - DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen arbejder med mikrobiologi og mikrobiologiske ændringer i fødevarer. Vi undersøger ferske og let-konserverede fødevarer for at kortlægge forekomst, overlevelse og spredning af både sygdomsfremkaldende bakterier, og bakterier der fordærver fødevaren.

Et vigtigt indsatsområde er udvikling af matematiske modeller, som kan forudsige vækst af mikroorganismer i fødevarer ud fra deres kemiske sammensætning. For at gøre industrien mere klimaneutral forsker vi i lavenergi metoder til fremstilling af fødevarer ud fra råvarer som fx. tang. Vi udvikler også nye strategier til forhindring af overlevelse af sygdomsfremkaldende bakterier i produktionsmiljøet.

Et lærerigt år

I din praktikperiode vil du opnå brede kompetencer inden for både mikrobiologisk og kemisk laboratoriearbejde. Du vil stifte bekendtskab med en række klassiske og avancerede metoder, heriblandt:

  • Mikrobiologisk påvisning og identifikation (kimtal, PCR, sekventering, MALDI-TOF)
  • Mikrobiologisk vækst og overlevelse (Bioscreen, prædiktive modeller)
  • Kemisk analyse af fødevarer
  • HPLC-analyse af mikrobielle metabolitter inkl. organiske syrer
  • Ekstraktion af DNA og RNA
  • Plaque assay (celle linjer og bakteriofager)
  • Confocal mikroskopi

Du vil komme til at arbejde på spændende forskningsprojekter indenfor fødevare­mikrobiologi og fødevaresikkerhed.

Få en alsidig uddannelse på en dynamisk forskningsinstitution. Vi glæder os til at byde dig indenfor.

Vores forventninger til dig

  • Du forventes at ville bestå eller have bestået den teoretiske del af laborantuddannelsen.
  • Vi forventer, at du er interesseret i mikrobiologisk og molekylærbiologisk arbejde.
  • Du er fleksibel, initiativrig, ansvarsbevidst og kan lide at udføre struktureret arbejde i laboratoriet.
  • Som person er du omgængelig og med et godt humør.

Løn og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til OAO-S-fællesoverenskomsten og organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK/Stat) indgået med Finansministeriet.

Ansættelsen er for et år med start den 1. februar 2024. Arbejdsstedet er Lyngby Campus.

Ansøgning og kontakt

Vi skal modtage din online ansøgning senest den 29. oktober 2023. Klik på "ansøg nu"-knappen og udfyld ansøgningsformularen samt vedhæft motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.

Du er velkommen til at kontakte laborant Pia Engelsmann på pien@food.dtu.dk, Professor Paw Dalgaard på pada@food.dtu.dk eller Professor Lisbeth Truelstrup Hansen på litr@food.dtu.dk, hvis du ønsker at høre mere om stillingen.

Du kan også læse mere om os på afdelingens hjemmeside.

Alle interesserede uanset alder, køn, race, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

Venligst henvis til elevportalen.dk ved ansøgning


Sted

Danmarks Tekniske Universitet
Lyngby Campus 

Datoer

Ansøgningsfrist: 29. oktober 2023
Tiltrædelse: 1. februar 2024

Kontakt

Pia Engelsmann
pien@food.dtu.dk



Find vej

.

Teknologi for mennesker

DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.500 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.

() På lager
  Gem til senere

 ANNONCE

 ANNONCE

Elevportalen.dk / Future & Co

Store Kongensgade 81A
DK-1264 København K
CVR: 31584698

Få hjælp til jeres annoncering:

info@elevportalen.dk
Tlf.: 32 500 598

RSS FeedPersondatapolitikHandelsbetingelser

© 2025 IKKE AKTIVERET LICENS — Designed by DAN®