Institut for Bioteknologi og Biomedicins (DTU Bioengineering) aktiviteter dækker undervisning og forskning i fundamentale biologiske problemstillinger. Vores styrke er, at undervisningen og forskningen udspringer af integreret brug af ekspertise i discipliner som molekylærbiologi, genetik, biokemi, mikrobiologi, kemi, fysik, matematik, bioinformatik og kemisk biologi.
Ved Sektion for Syntetisk Biologi under DTU Bioengineering, forskes der i filamentøse svampe og gær med henblik på at bruge dem som cellefabrikker til fx bioethanol-, antibiotika- eller enzymproduktion. Arbejdet vil forgå i en gruppe som arbejder på at forstå komplekse aspekter af filamentøse svampes fysiologi, så som DNA metabolisme, promoter kontrol, glukoserepression og metabolitproduktion på molekylært niveau. Der bliver brugt teknologier, som spænder fra den klassiske molekylærbiologi og genetik til transskriptionsanalyser, sekventering af DNA samt metabolom- og proteomanalyse.
Jobbet
Vi tilbyder en solid og alsidig uddannelse som laborant inden for molekylærbiologi ved Sektion for Syntetisk Biologi. Du vil primært blive tilknyttet en forskningsgruppe Eukaryotisk Molekylær Cellebiologi. Dine arbejdsopgaver kommer til at omfatte fremstilling af medier, substrater og forskellige kemiske opløsninger til molekylærbiologi, derudover får du ansvaret for autoklavering. Du kommer for eksempel til at arbejde med opformering af mikrobielle kulturer, kloning og oprensning af plasmider, og du vil indgå i forskningsaktiviteter der involverer gær, skimmelsvampe og E. coli.
Bemærk at aktiviteterne beskrevet her i opslaget favner bredt, og vil igen i 2023 omfatte to laborantpraktikantstillinger.
Vores forventninger til dig
Vi tilbyder
Et spændende og udfordrende job med gode kollegaer og stor variation i arbejdsopgaverne. Frihed under ansvar, fleksible arbejdstider (flex-aftale) m.m.
Vi tilbyder en solid og alsidig uddannelse som laborant inden for det molekylærbiologiske område. Vi er et veludstyret laboratorium, der arbejder med fx gelelektroforese-udstyr til DNA, proteiner og PCR analyser, så du vil få rige muligheder for at opnå et bredt kendskab til de molekylærbiologiske analyser.
Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til OAO-S-fællesoverenskomsten og organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK/Stat) indgået med Finansministeriet.
Ansættelsen er for et år med start den 1. februar 2023. Arbejdsstedet er Lyngby Campus.
Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest den 30. september 2022. Søg jobbet via. 'ansøg nu' og udfyld ansøgningsformularer samt vedhæft ansøgning, CV og eksamenspapirer.
Du er velkommen til at kontakte Jakob Blæsbjerg Hoof på 45 25 26 76, e-mail: jblni@dtu.dk Alle interesserede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.
Danmarks Tekniske Universitet
DTU Lyngby Campus
2800 Kgs. Lyngby
Ansøgningsfrist: 30. september 2022
Tiltrædelse: 1. februar 2023
Jakob Blæsbjerg Hoof
tlf: 45 25 26 76
jblni@dtu.dk
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar vision om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den vision lever den dag i dag. DTU har 12.900 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.