Hvis du finder det super spændene at rode med navigations- kommunikations og dataudstyr i en helt speciel kaliber - kan du søge om at blive elektronikfagtekniker elev i Forsvarsministeriets område.
BASISUDDANNELSE
Søværnets basisuddannelse, der varer 4 mdr. Læs mere om søværnets basisuddannelse.
PRAKTIKFORLØB
Praktikforløb på værksted i Frederikshavn eller Korsør. Praktikken veksler med de tre første skoleforløb (H1, H2 og H3) på en tekniskskole.
FUNKTIONSUDDANNELSE
Undervisning i Søværnets systemer.
SVENDEPRØVE
Fortsættelse af den praktiske del, dels på værkstederne og dels til søs på Søværnets skibe, praktikken veksles med skoleforløb og du afslutter uddannelsen med en svendeprøve. Når du er uddannet, vil de fremtidige tjenestesteder blive på Søværnets skibe i Frederikshavn eller Korsør.
UDSENDELSE
Du kan blive udsendt under den sidste del af praktikken. Søværnets togter varierer fra ca. 14 dage til 3 måneder afhængig af skibstype og opgaver. Søværnet løser opgaver ved Færøerne og Grønland, samt andre oversøiske internationale operationer.
Læs mere om udsendelse med Forsvaret.
Hvad bliver min løn?
Elevløn, hvis over 25 år voksenelevløn.
Hvor lang tid tager uddannelsen
Grundforløb, og 3½ år på hovedforløb.
Din kommende arbejdsgiver:
Forsvarsministeriets område.
Hvornår er der afprøvning?
Løbende.
Har vi fanget din interesse? Læs mere her.
Venligst henvis til elevportalen.dk ved ansøgning
Forsvarets Uddannelser
Hele landet
Ansøgningsfrist: 1. juni 2022
Tiltrædelse: Efter aftale
Har du det rette grundforløb eller den rette grunduddannelse, kan du søge de forskellige elevstillinger i Forsvaret. Og når du er færdig, får du et svendebrev, som du selvfølgelig også kan bruge uden for Forsvaret. Der er to veje til at søge en elevplads afhængigt af, om den er civil eller militær. Militære elevpladser søges via ansøgningslinket på den enkelte uddannelsesbeskrivelse, mens de civile slås op løbende.